ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΖωγραφικήΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν.

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης  16/6/2022 στο Παναιτώλιο Αλσούπολης,  μία πραγματικά υπέροχη από κάθε άποψη Έκθεση έργων των μαθητών και των μαθητριών των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Νέας Ιώνιας . Η αίθουσα της Πινακοθήκης στο Παναιτώλιο γέμισε από παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές με την συνοδεία γονέων. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την αξιέπαινη προσπάθεια των  μαθητών , σε μια ιδιαίτερη εορταστική εικαστική βραδιά.
Τα περιοριστικά μέτρα λόγο covid -19, που επιβλήθηκαν για τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και στην ποιότητα των παροχών προς τους ωφελούμενους , που εφαρμόστηκαν στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης του 0.Π.Α.Ν. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύσαμε, η Τέχνη ήταν το καταφύγιο των μικρών μας φίλων που μαθήτευσαν με την καθοδήγηση της Δασκάλας τους κ. Μαριάνθης Κουμαριανού. Έγινε το ανάχωμα ώστε να αναπτύξουν την φαντασία τους και την δημιουργική τους σκέψη , να καλλιεργήσουν την αισθητική τους , να εκφραστούν να απελευθερωθούν και να κοινωνικοποιηθούν .Μέσα από ομαδικές και εξατομικευμένες εργασίες με ποικίλα υλικά και μικτές τεχνικές ,  απέκτησαν σιγουριά ως προς την γλώσσα της εικόνας και δημιούργησαν ποιοτικά  έργα με ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.
Την παρουσίαση  της εκδήλωσης έκανε η κ. Τάνια Κουμπή .
Παρευρέθηκαν  ο επικεφαλής της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστος Κανλής, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Γεωργία Μπίμη,  Δημοτικοί Σύμβουλοι , εκπρόσωποι πολιτιστικών  φορέων, κ.α.
Η έκθεση  θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Ιουνίου, με ώρες λειτουργίας (καθημερινά): 10:30-13:30 & 17:30-20:30.